Actueel

EXPO HANS WAP

DUO EXPO 2020

Casper Haring Design heeft een duo-expositie van de kunstenaar Hans Wap en Henk de Bont.

Hans Wap (Rotterdam 1943). Woont en werkt te Rotterdam.

Hij kreeg stipendia van de Rotterdamse Kunststichting, het Fonds voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Bouwkunst en van de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam.

Zijn beeldende kunst werd in vele landen tentoongesteld. Voor het Scapino Ballet Rotterdam en voor De DDDD in Den Haag ontwierp hij een tiental theater decors. Door het Nederlandse landschap rijden sinds enkele jaren 100 sprintertreinen van de NS waarvoor Hans Wap de tekeningen op de glazen tussenschotten en het ontwerp van de bekleding van de stoelen en banken heeft ontworpen.

Over zijn werk als beeldend kunstenaar verscheen in 1999 het boek STILLS, in 2001 verschenen Hans Wap GRAFIEK & DECORS en SCHILDERIJEN EN PASTELS. In 2005 kwam PASTELS uit. In 2007 ARTEFACTEN en in 2009 SPLENDID ISOLATION. In november 2014 zal SCHROOT het levenslicht zien (32 lino’s over tsunami’s, autokerkhoven, aardbevingen etc.etc. met poëzie van 30 Nederlandse dichters).

Als dichter trad hij op in Jakarta en Palembang (2006), Paramaribo (2008 en 2009) en bij Poetry on the Road in Bremen en Poetry International in Rotterdam (2009). In 2012 hield hij Duitstalige lezingen in het Stadtmuseum te Borken (D) en in die Buchhändlerkeller in Berlijn. In 2016 is Hans Wap te horen op het Internationale Poëziefestival te Marrakech (Maroc).

Er verschenen 7 gedichtenbundels van Hans Wap.

Meer informatie over Hans Wap is te vinden bij www.hanswap.nl, op youtube en op Facebook.

Link: Hans Wap

EXPO HENK DE BONT

Henk de Bont (Rotterdam 1951) is beeldend kunstenaar/illustrator en maakt tekeningen, zeefdrukken, strips en cartoons.

Studeerde in 1977 af aan de Academie van Beeldende Kunst in Rotterdam. Hij maakte strips voor het dagblad Trouw en illustraties voor diverse bladen (o.a. dagblad Het Vrije Volk) en bedrijven.

De laatste jaren heeft hij zich geconcentreerd op zijn vrije werk. Zijn tekeningen en zeefdrukken hebben een cartoonachtige stijl : krachtige, zwarte lijnen met af en toe één steunkleur, vaak aangevuld met een korte tekst of statement.

Naast zijn beeldende activiteiten is Henk werkzaam als componist/tekstschrijver bij Universal Music en treedt hij met enige regelmaat op als singer-songwriter met Nederlandstalige popliedjes.

Galerie: pARTnersgalerie, Rotterdam.

Exposities in 2015: Erasmusuniversiteit, Hans Walgenbach Artbooks, pARTners galerie, Rotterdam contemporary.

Link: Henk de Bont

Vorige exposanten:

Thomas Bijen

dOminic Brown

Frederik Jan van den Berg

Lisette Alblas

Lee-Anne van den Brand

Bianca de Ruiter

Tymon "Me like painting" Ference de Laat

Peter van Zoetendaal